Image of a woman taking a photo.

PhD Universitetet i Oslo (UiO) 2023 med tema «Ernæring og høydetrening: effekten av antioksidantrike mellommåltider og jern for å optimalisere utbytte av høydetrening blant toppidrettsutøvere». Master i klinisk ernæring fra UiO. Autorisert klinisk ernæringsfysiolog. ISAK level 1 sertifisering. Over 15 års erfaring med kostveiledning av idrettsutøvere. Tidligere landslagsutøver og OL-deltager i svømming.

Anu utreder og behandler idrettsutøvere med lav energitilgjengelighet og/eller spiseforstyrrelser der spiseforstyrrelsen er forårsaket av idretten. Ved lav energitilgjengelighet er det ofte flere symptomer som påvirker både helse og prestasjon. 

Anu behandler også utøvere i rehabilitering fra skade som korsbåndskade og stressfraktur. I rehabiliteringsperioden må man som regel trene annerledes og justere ned den vanlige treningsmengden. Redusert aktivitet generelt, men først og fremst redusert bruk av muskelgrupper rundt skadestedet utsetter utøverne til tap av muskelmasse. Tiltak for å begrense vekt- og muskeltap i rehabiliteringsperioden er avgjørende for at utøverne skal kunne komme raskest mulig tilbake til vanlig trening.  Rehabiliteringsernæring spiller en viktig rolle i denne prosessen.

 

Image of a woman taking a photo.

Christian er autorisert klinisk ernæringsfysiolog med en mastergrad i klinisk ernæring fra Universitet i Oslo (UiO). Han har også studert idrettsvitenskap 1 år ved Norges Idrettshøgskole (NIH). Christian behandler idrettsutøvere med ernæring gjennom rehabilitering, samt utøvere med lav energitilgjengelighet og spiseforstyrrelser.

Han har tidligere vært kampsportutøver og konkurrert aktivt innen MMA, muay thai og brasiliansk jiu jitsu. Via dette har Christian selv erfart utfordringene utøvere møter knyttet til vektregulering, trening, forhold til mat og eget kroppsbilde.