Får sponset utdanning gjennom nytt samarbeid

Postet av Idrettens Helsesenter den 1. Mai 2022

Samarbeidet mellom Idrettens Karrieresenter og Høyskolen Kristiania gir Aurora Mikalsen sponset studieplass.

Idrettens karrieresenter og Høyskolen Kristiania har inngått et samarbeid med fokus på utdanningstilbudet til aktive idrettsutøvere. Høyskolen Kristiania ønsker å ta en aktiv rolle i å legge ulike studieforløp til rette for idrettsutøvere, slik at de kan kombinere utdanning med en toppidrettskarriere.

- Alle toppidrettsutøvere skal over i ny karriere. Det er viktig for toppidrettsutøvere å gjøre noen forberedelser underveis i idrettskarrieren for å lykkes i neste karriere. Utdanning er for mange en viktig del av disse forberedelsene. At Høyskolen Kristiania nå tar en aktiv rolle i å legge til rette for i enda større grad å kunne kombinere utdanning med toppidrettssatsning er strålende, sier Karianne Stensen Gulliksen, leder i Idrettens karrieresenter.

I forbindelse med samarbeidet sponser Høyskolen Kristiania en studieplass til en utvalgt utøver. Studieplassen er en videreutdanning i sponsing og eventledelse på 30 studiepoeng.

Valget til Idrettens Karrieresenter falt ned på landslagets og Kolbotns Aurora Mikalsen som har deltatt på kurs i regi av Idrettens karrieresenter og benyttet seg av karriererådgivning i etterkant av kurs.

- Jeg er veldig heldig som får denne muligheten til å bygge videre på Sport Management bacheloren min fra NIH. Dette er den retningen jeg ønsker å gå, og derfor passer dette perfekt for meg og veien videre. Jeg håper dette kan være veien til drømmejobben. Det er supert med modulbasert undervisning, for det gjør det mye lettere å kombinere utdanning med toppidrettssatsningen videre, sier Aurora Mikalsen.

Idrettens Karrieresenter (IKS) er et samarbeid mellom NISO, Idrettens Helsesenter og Norges Fotballforbund. Målsettingen er å bidra til at idrettsutøvere lykkes både i sin idrettskarriere og i arbeidslivet etter endt idrettskarriere. 

Har du spørsmpål? 

Ta kontakt med Karianne Stensen Gulliksen
Leder Idrettens Karrieresenter
karianne@idrettshelse.no
Mobil 470 41 140